Malo podataka o Beogradu

Glavni grad Srbije poznat je vecini gostiju koji dolaze ili nameravaju da ga posete. Medjutim, ovaj grad krije u sebi mnogo vise od onog sto se najcesce zna i govori o njemu. Pokusacemo da u najkracim crtama ponudimo jos neke informacije koje mogu biti korisne ili zanimljive posetiocima koji stizu u nas grad i koji traze lepo mesto u centru Beograda za udoban i povoljan boravak, kao sto su apartmani Beograd.

Prosecna nadmorska visina gradskog jezgra je 132 m. Nadmorska visina grada krece se od 71 m u Grockoj (najniza tacka) do 628 m na Kosmaju, sto je najvisa tacka na podrucju Beograda.

Beograd, poznato je, ima umereno kontinentalnu klimu, sa cetiri izrazena godisnja doba. Jesen je nesto duza nego prolece, zbog duzih toplih i suncanih perioda, poznatih kao 'miholjsko leto'.

Poznato je i da nas grad lezi na uscu reke Save u Dunav a manje je poznato da Beograd spada medju najstarije gradove u Evropi, a uz Atinu je i najveca urbana celina na Balkanu sa preko 1 750 000 stanovnika. Beograd ima izuzetan saobracajni značaj buduci da je vazan drumski i zeleznicki cvor kao i medjunarodno recno i vazdusno pristaniste a uz to i znacajan telekomunikacioni centar. Teritorija grada zauzima 3,6 % teritorije cele Srbije, dok u njemu zivi 15,8 % sveg stanovnistva Srbije, a cak 31,2 % zaposlenog stanovnistva Srbije radi u glavnom gradu.

Sastavni deo zivota Beograda cine zaljubljivanje i avanture, romantika i patetika, sastanci i rastanci, strast i mladost, izlasci, zurba kroz njegove prepune ulice i saobracajnu guzvu.

Beogradski kulturni zivot je veoma bogat. Beograd je domacin mnogih umetnosti. U njemu se odrzavaju medjunarodni filmski festival FEST, beogradski letnji festival BELEF, internacionalni pozorisni festival BITEF, decji festival Radost Evrope, beogradske muzicke svecanosti BEMUS, brojne likovne izlozbe i smotre kao Oktobarski salon, medjunarodni Sajam knjiga i mnoge druge internacionalne smotre kulturnog i umetnickog stvaralastva. Veliku popularnost i van granica nase zemlje, poslednjih godina stekao je specijalni festival muzike i piva uz nastupe eminentnih stranih i domacih muzicara i grupa (sa besplatnim ulazom), BEER-FEST. Za posetiloce ovih manifestacija apartmani Beograd su odlican izbor za jeftin smestaj.

Beograd je i grad uzivanja, dobrog provoda, druzenja i zabave. Nebrojeni beogradski restorani sa sirokim spektrom ponude gastronomskih specijaliteta nacionalne i internacionalne kuhinje omogucuju ljubiteljima kulinarstva uzivanje u izuzetno spremljenim jelima uz odabrana pica. Za mlade, tu je takodje veliki izbor kafica uredjenih po svetskim standardima.
Beograd ima mesta za dobru zabavu zaista na pretek. Osim klubova sa muzikom u centru grada, posebna odlika Beograda su klubovi na vodi, odnosno splavovi ili posebno preuredjeni usidreni brodovi, uglavnom na Savi, mada ih ima i uz obale Dunava. Uz obalu najveceg beogradskog recnog ostrva Ade Ciganlije je takoreci pravi 'bulevar na vodi' - niz klubova na splavovima, jedan do drugog, u kojima se uz stranu ili domacu muziku moze zabavlajti do jutarnjih casova.

Izbor apartmana

Kada trazite dobar smestaj u Beogradu, osim udobnosti koju treba da vam pruzi, vazan je i polozaj na kojem se smestaj nalazi. Ako ne obratite paznju na lokaciju, mozete doci u situaciju da zbog udaljenosti ili loseg pristupa do odredista koja su vam vazna i zbog kojih ste dosli u Beograd, a zbog teze prohodnosti kroz uvek prepune saobracajnice u Beogradu, ne stignete na vreme na vazan poslovni sastanak, na primer. Da biste ustedeli nerviranja i stresne situacije i naprotiv, bili u prilici da vase vreme provedeno u Beogradu ostane lep dozivljaj, vazno je da odaberete mesto koje omogucuje lak pristup vecini znacajnih poslovnih i turistickih sadrzaja u Beogradu. Apartmani Beograd, smestaj, nalaze se na pet lokacija sa kojih je sve u Beogradu lako dostupno. Pogledajte na mapi polozaje apartmani Beograd smestaj i uvericete se u napred receno.

Za Rezervacije - kliknite ovde

apartmani - pobednik

Apartmani u Beogradu

Sta treba da znate ako vam treba privremeni boravak u Beogradu? Hoteli, Beograd ili apartmani, Beograd? Pogledajte na stranici Beograd smestaj.

Da li znate da je, i zasto su apartmani Beograd bolje resenje nego hoteli, Beograd - hotelski smestaj?

vise...

Najbolji apartmani

Kako odabrati najbolji smestaj? Apartmani ili hoteli, Beograd?

Pronadjite i odaberite mesto po svojoj zelji. Mi imamo odlicnu ponudu kvalitetnih stanova - uredan i jeftin Beograd smestaj. To su svi nasi apartmani u Beogradu.

vise...

beograd - toranj

Apartmani Beograd - Saveti

Sta treba znati i na sta treba obratiti paznju kada dolazite u Beograd i pretrazujete internet da obezbedte udobno i jeftino mesto za sebe u Beogradu? Odaberite najbolju lokaciju - Beograd smestaj u centru.

vise...

Beograd smestaj

Kad se nadjete u Beogradu, uvericete se zasto su nasi apartmani u Beogradu medju prvima u ovoj delatnosti. Mi godinama drzimo visok nivo kvaliteta usluga a imamo i veoma povoljne cene za Beograd. Za vas udoban boravak i niske cene, najbolji izbor su nasi apartmani Beograd smestaj. Pozovite nas telefonom, mi smo uvek dostupni. Mi omogucujemo i popuste - trazite nam informacije o popustima. Dobrodosli u Beograd! Ocekuju vas najbolji apartmani